Postavení národnostních menšin případ Španělska - Slaměnová, Lucie (2011)
Předmětem bakalářské práce je postavení národnostních menšin v případě Španělska. Cílem práce je zjistit, jestli je postavení menšin ve Španělsku pro tuto zemi efektivní. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí - definice pojmu národnostní menšina, historické předpoklady a popis španělské ústavy. V první části se snažím o definování problematiky národnostních menšin. V druhé části se zabývám analýzou historických souvislostí s postavením národnostních menšin ve Španělsku. V poslední části se zabývám popisem španělské ústavy.