Postavení národnostních menšin případ Španělska - Slaměnová, Lucie; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Rey, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Předmětem bakalářské práce je postavení národnostních menšin v případě Španělska. Cílem práce je zjistit, jestli je postavení menšin ve Španělsku pro tuto zemi efektivní. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí - definice pojmu národnostní menšina, historické předpoklady a popis španělské ústavy. V první části se snažím o definování problematiky národnostních menšin. V druhé části se zabývám analýzou historických souvislostí s postavením národnostních menšin ve Španělsku. V poslední části se zabývám popisem španělské ústavy.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses