Nedostatky ve znaleckých posudcích s doporučením na jejich odstranění - Doležalová, Lucie; Hlaváč, Jiří; Mařík, Miloš, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Obsahem této práce je rozbor znaleckých posudků na ocenění podniku nebo jeho části z několika hledisek. V úvodu práce je zmíněna úprava oceňování dle české metodiky ZNAL, mezinárodních standardů IVS, případně evropských EVS. Dále je provedena komparace těchto metodik včetně německých standardů IDW S1 podle některých kritérií. Analytická část je věnována analýze znaleckých posudků, posouzení jejich úrovně zpracování a poukázání na některé nedostatky, případně přednosti. V závěru práce je kvantitativní shrnutí výsledků analýzy znaleckých posudků, dále poukázání na nejčastější nedostatky a návrhy na jejich odstranění.
Vedoucí práce: Jiří Hlaváč
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses