Finanční analýza společnosti Bel Sýry Česko a.s. - Burešová, Karolína (2011)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti BEL Sýry Česko a.s. v letech 2005 -- 2009. K posouzení stavu podniku je využito bilančních pravidel, poměrových ukazatelů rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti. Dále je také využit index IN05 a ukazatel ekonomické přidané hodnoty. Tyto jednotlivé části finanční analýzy jsou nejprve představeny v metodologické části práce a poté v praktické části názorně aplikovány. V závěru práce dochází ke shrnutí získaných poznatků z praktické části.