Proces slučování a vzájemné spolupráce burzovních trhů na počátku 21. století na příkladu CEESEG - Blecha, Radek (2011)
Od konce 20. století prošly kapitálové trhy zásadním vývojem. Pod vlivem globalizace se staly mnohem propojenější a fungující na bázi informačních technologií více než dříve. Ačkoliv finanční krize v roce 2008 vývoj tímto směrem a jejich liberalizaci zmírnila, v současné době se trhy opět zvedají a jedním z nejvýraznějších trendů je jejich integrace do nadnárodních celků. Příkladem burzovní spolupráce na počátku 21. století je i skupina CEESEG, sdružující burzy střední a východní Evropy. V současné době do ní patří Wiener Börse, Burza cenných papírů Praha, Ljubljana Stock Exchange a Budapest Stock Exchange. Tématem této práce je analyzovat na příkladu tohoto geograficky nám blízkého a díky BCPP se nás konkrétně týkajícího holdingu zajímavý trend burzovní spolupráce, způsob jeho fungování a dopady na jednotlivé burzy.