Proces slučování a vzájemné spolupráce burzovních trhů na počátku 21. století na příkladu CEESEG - Blecha, Radek; Veselá, Jitka; Žilák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Od konce 20. století prošly kapitálové trhy zásadním vývojem. Pod vlivem globalizace se staly mnohem propojenější a fungující na bázi informačních technologií více než dříve. Ačkoliv finanční krize v roce 2008 vývoj tímto směrem a jejich liberalizaci zmírnila, v současné době se trhy opět zvedají a jedním z nejvýraznějších trendů je jejich integrace do nadnárodních celků. Příkladem burzovní spolupráce na počátku 21. století je i skupina CEESEG, sdružující burzy střední a východní Evropy. V současné době do ní patří Wiener Börse, Burza cenných papírů Praha, Ljubljana Stock Exchange a Budapest Stock Exchange. Tématem této práce je analyzovat na příkladu tohoto geograficky nám blízkého a díky BCPP se nás konkrétně týkajícího holdingu zajímavý trend burzovní spolupráce, způsob jeho fungování a dopady na jednotlivé burzy.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses