Finanční analýza společnosti Kamenolom Žlutava s.r.o. - Stasová, Katarína (2010)
Společnost Kamenolom Žlutava, s.r.o. patří k firmám, které se zabývají těžbou a úpravou lomového kamene. Práce bude rozdělena na dvě části. První část práce bude zejména teoretická. Budu se zabývat pojmy, předmětem a poté budou následovat jednotlivé metody zpracování finanční analýzy. Druhá část bude praktická, kde uplatním poznatky získané z teoretické části. Nejdříve charakterizuji společnost Kamenolom Žlutava, s.r.o a pak se budu věnovat jejímu konkrétnímu vypracování finanční analýzy za roky 2005-2009. V závěru provedu interpretaci výsledků a zhodnotím situaci podniku.