Ekonomický vliv železnice v okrese Kroměříž - Hýbner, Tomáš; Pova, Patrik; Šůstal, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu železniční dopravy ve vybraném regionu a je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Ve své teoretické části se práce zabývá jednak problematikou sektoru dopravy a jeho ekonomické dimenze, jednak vlivem existence konkrétního odvětví železniční dopravy na ekonomiku regionu. Praktická část je věnována samotné analýze železniční dopravy a jejího vlivu na ekonomiku území vybraného okresu Kroměříž. Cílem práce je zjištění přímých ekonomických vlivů železnice v kroměřížském okrese. K jeho dosažení je použita metoda vyhodnocení vybraných ukazatelů železniční dopravy, mezi které patří údaje spojené s okresní železniční infrastrukturou, ukazatele osobní přepravy, nákladní přepravy, zaměstnanost a investiční aktivita.
Vedoucí práce: Patrik Pova
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses