Analýza výhodnosti stavebního spoření po legislativních změnách - Mikošková, Jana (2011)
Tato bakalářská práce "Analýza výhodnost stavebního spoření po legislativních změnách" se zabývá problematikou stavebního spoření v České republice, jeho legislativou od počátku vzniku v roce 1993, legislativními změnami, které proběhly v letech 2003 a 2010, charakteristikou a výhodami a nevýhodami pro klienty v porovnání s dalšími vhodnými bankovními produkty. Podrobně je rozebrána právní úprava stavebního spoření do součanosti. V praktické části této práce je vytvořena analýza produktů stavebního spoření a srovnání s hypotečními úvěry. Cílem této práce je vyhodnotit výhodnost stavebního spoření po legislativních změnách a objektivně posoudit současnou situaci.