Vývoj privatizačního procesu pivovarnictví v České republice - Janega, Štěpán; Zeman, Karel; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Pivovarnictví je v České republice významnou a tradiční součástí potravinářského průmyslu a pivo patří k neznámějším produkčním artiklům a vývozním komoditám. V teoreticko-metodologické části budou obecně představeny změny v národním hospodářství po roce 1989 a vymezeny dotčené pojmy a definice. Poté bude z teoretického hlediska popsán transformační proces. V analytické části bude představena struktura výrobních kapacit v pivovarnictví před zahájením procesu privatizace a dále bude zkoumán privatizační proces v tomto oboru. Následně bude analyzována struktura výrobních kapacit od ukončení privatizačního procesu až do současné doby. Zvláštní zřetel bude kladen na privatizační proces společností Plzeňský Prazdroj, a.s, Pivovary Staropramen, a.s, Pivovar Svijany, a.s a Budějovický Budvar, n.p. Závěrem této části bude porovnáván vývoj v postavení těchto pivovarů na českém pivním trhu za celé sledované období. Cílem práce je analýza vývoje privatizačního procesu pivovarnictví v České republice na příkladu některých vybraných pivovarů, včetně struktury jejich výrobních kapacit a postavení na trhu ve sledovaném období.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses