Politika České republiky vůči nové vietnamské přistěhovalecké menšině - Pham, Thi Linh; Rataj, Jan, 1951-; Houda, Přemysl, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou politiky ČR vůči vietnamskému etniku, zejména v posledních dvou dekádách. Práce je koncipována do tří tématických kapitol. První kapitola uvádí čtenáře do české migrační a azylové politiky od vzniku samostatné republiky. Druhá se zabývá hlavními vietnamskými přistěhovaleckými vlnami od 50. let do současnosti a poslední, třetí kapitola, souhrnně analyzuje integraci, resp. asimilaci, vietnamského etnika do české společnosti. Práce se snaží poskytnout čtenáři ucelenou analýzu vietnamské problematiky v ČR, a to objektivní pohled na životní situaci, podmínky a cíle, proč si jako cílovou destinaci volí zrovna českou zemi. Dále jaké prostředky používá český stát vůči tomuto etniku a co případně brání jejich integraci majoritní společnosti.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses