Změna struktury českého a světového trhu na příkladu přímého prodeje - Dvořák, Pavel; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V souvislosti se stále větším technologickým rozvojem a snahou se co nejvíce přiblížit zákazníkovi roste význam firem, které distribuují své výrobky formou přímého prodeje. Cílem této práce je dokázat, že se firmám přímého prodeje na úkor ostatních firem zvětšuje obrat, a tím tedy stále významněji přispívají ke změnám struktury trhu. Metodou práce je analýza dat, shrnutí závěrů z literatury, místní šetření u vybraných účastníků trhu v ČR a sestavení časové řady podle výše obratu s cílem sestavit pětiletou predikci budoucího vývoje obratu firem využívajících přímý prodej. Dále se pokusím o zjištění důvodů rostoucího obratu těchto firem a důsledků pro zbytek trhu. Závěr práce shrnuje výsledky analýzy dat a odpovídá na otázku, zda-li je přímý prodej něčím, co bude i nadále významně ovlivňovat strukturu a rozdělení trhu jednotlivými firmami.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses