Finanční analýza n. p. Budějovický Budvar - Fedyk, Pavlo; Marek, Petr; Makovec, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce je zaměřená na finanční analýzu Budějovického Budvaru, n. p. a jeho hospodaření v letech 2005 až 2009. První část práce začíná popisem metodologie. V druhé praktické části je nejprve představena společnost, její historie a současnost. Poté následuje samotná analýza. Vypočtené hodnoty ukazatelů jsou porovnávány jak shodnotami zaodvětvím tak i shodnotami dvou největších konkurenčních podniků Plzeňským Prazdrojem, a. s. a Pivovary Staropramen, a. s. Praktickou část zakončuje SWOT analýza, po které následuje závěr se shrnutím výsledků a hodnocením.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses