Daň z nemovitostí ve vybrané municipalitě ČR - Purnoch, Jan (2011)
Práce se zaměřuje na zdanění nemovitostí v České republice. První část je věnována současné právní úpravě daně z nemovitostí. Druhá část popisuje vliv novel zákona na výnos daně, kdy porovnává stav v letech 2007 a 2010. Také ukazuje strukturu předmětu daně ve vybraných municipalitách. Třetí část obsahuje výpočty demonstrující dopad využití zákonných pravomocí obcí k ovlivnění výše výnosu daně.