Udržitelný rozvoj jako klíčová strategie k řešení problémů těžby hnědého uhlí v regionu Sokolovsko - Jiroušková, Radka; Škorňa, David; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce popisuje koncept udržitelného rozvoje v teorii a praxi, přičemž v praxi se zaměřuje na region Sokolovsko a jeho specifika. Cílem práce je stanovit, jak region Sokolovsko v rámci strategie udržitelného rozvoje čelí dopadům těžby hnědého uhlí. Analyzuje zejména dopady těžební činnosti na region a pomocí konceptu udržitelného rozvoje hledá možná řešení a doporučení pro jeho rozvoj. Těžištěm práce je případová studie, při které jsou prostřednictvím dotazníkového šetření zjišťovány názory místních aktérů na jednotlivé oblasti udržitelného rozvoje. Z regionální analýzy a výsledků výzkumu vychází závěrečná doporučení pro budoucí rozvoj regionu.
Vedoucí práce: David Škorňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses