Role textu v marketingu - Bohuslav, Daniel, 1989- (2011)
Práce zkoumá využití textové tvorby v marketingu a zasazuje ji do kontextu prostředí. Cílem je komplexní studie odkazující na nezbytná hlediska textařské profese a formulace předpokladů vzniku úspěšného účelového textu. Vybrané teoretické výstupy jsou následně demonstrovány na konkrétních ukázkách z marketingové praxe. Současně text nabízí přesah do souvisejících vědních disciplín tak, aby nalezl co nejširší uplatnění a usnadnil svému publiku orientaci v relevantním prostředí marketingové komunikace. Konfrontace odlišných úhlů pohledu poskytuje prostor pro odbornou diskusi a nutí copywritera k reflexi.