Finanční analýza společnosti Less&Timber, s. r. o. - Oliva, Petr (2011)
Tématem této bakalářské práce je finanční analýza konkrétního podniku. V tomto případě se jedná o společnost LESS & Timber, s.r.o., která podniká v oblasti pilařské a dřevařské výroby. V teoretické části jsou popsány nástroje finanční analýzy, způsob jejich vyhodnocování a jejich vypovídající hodnota. Na začátku praktické části je popsán podnik, jeho historie, oblast, ve které vykonává svoji činnost, organizační struktura a následuje užití jednotlivých nástrojů a jejich hodnocení. V závěru práce samozřejmě naleznete celkové hodnocení podniku, založené na výstupech analýzy za posledních pět let.