Analýza liberalizovaného trhu s elektřinou v České republice - Pavlíček, Martin; Zámečník, Petr; Vácha, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato práce se zabývá trhem s elektřinou v České republice poté, co prošel procesem liberalizace. Problematika celého trhu je nahlížena z pohledu koncového zákazníka typu domácnost. Práce se věnuje procesu liberalizace a jeho legislativním podkladům. Dále přináší detailní pohled na jednotlivé účastníky tohoto trhu a zkoumá, jaký mají vliv na zákazníky z řad domácností. Po podrobném prozkoumání jednotlivých složek ceny elektrické energie se práce věnuje porovnání cenových nabídek vybraných dodavatelů v letech 2006 -- 2011. Práce také upozorňuje na další aspekty, které jsou důležité při výběru vhodného dodavatele elektrické energie pro koncové zákazníky. Práce tak přináší ucelený pohled na liberalizovaný trh s elektřinou v České republice. Dále přináší návod, jak se na tomto trhu orientovat, a jak si zvolit vhodného dodavatele elektrické energie pro svou domácnost.
Vedoucí práce: Petr Zámečník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses