Credit default swap - Pankratzová, Jana (2011)
Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře s vývojem na trhu credit default swapů od jejich vzniku do současnosti. První část se zabývá principy obchodování tohoto derivátu, rozdíly mezi CDS a pojištěním, změnami ve velikosti a složení tohoto trhu v průběhu let, vlivem CDS v období finanční krize a aktuální situaci na trhu CDS. Druhá kapitola se věnuje problematice CDS ve vztahu k AIG a AIG obecně. Třetí kapitola pojednává o změnách ve standardizaci a regulaci CDS a trendu těchto změn.