Credit default swap - Pankratzová, Jana; Dvořák, Petr, 1960-; Veselý, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře s vývojem na trhu credit default swapů od jejich vzniku do současnosti. První část se zabývá principy obchodování tohoto derivátu, rozdíly mezi CDS a pojištěním, změnami ve velikosti a složení tohoto trhu v průběhu let, vlivem CDS v období finanční krize a aktuální situaci na trhu CDS. Druhá kapitola se věnuje problematice CDS ve vztahu k AIG a AIG obecně. Třetí kapitola pojednává o změnách ve standardizaci a regulaci CDS a trendu těchto změn.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses