Komparace pravidel daňového zvýhodnění výzkumu a vývoje ve vybraných zemích OECD - Kozák, Pavel; Říhová, Lucie; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou daňové podpory výzkumu a vývoje realizovaného v podnikatelském sektoru. Jejím cílem je provést analýzu a komparaci pravidel daňového zvýhodnění výzkumu a vývoje. Předmětem analýzy a komparace jsou systémy daňových úlev na výzkum a vývoj využívané v 10 vybraných zemích OECD (včetně České republiky). V první části práce vymezuje výzkum a vývoj dle Frascati manuálu a popisuje běžně využívané nástroje pro jeho podporu. V druhé části práce je provedena analýza systémů daňové podpory výzkumu a vývoje ve vybraných zemích OECD. Dále se zabývá komparací přístupů k daňové podpoře výzkumu a vývoje mezi jednotlivými vybranými zeměmi. V závěru se nachází několik možných doporučení pro českou daňovou politiku v oblasti výzkumu a vývoje.
Vedoucí práce: Lucie Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses