Střet zájmů - mezinárodní doporučení a česká zkušenost - Kala, Jiří (2011)
Práce má za cíl rozkrýt problematiku konfliktu zájmů a analyzovat způsob spravování této problematiky v České republice. V prvé řadě se zabývá samotným definováním konfliktních situací a osobou veřejného funkcionáře. Dále představuje mezinárodní doporučení k této problematice, zejména pak doporučení Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD). V další části práce popisuje jakým způsobem je problematika konfliktu zájmů řešena v České republice. K tomu využívá především zákon o střetu zájmů z roku 2006 a činnosti nevládní organizace Transparency International. Nakonec práce hodnotí, nakolik jsou opatření spravující konflikt zájmů v České republice v souladu s představenými doporučeními a nakolik jsou tato opatření efektivní.