Střet zájmů - mezinárodní doporučení a česká zkušenost - Kala, Jiří; Vymětal, Petr; Smetanková, Daša; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce má za cíl rozkrýt problematiku konfliktu zájmů a analyzovat způsob spravování této problematiky v České republice. V prvé řadě se zabývá samotným definováním konfliktních situací a osobou veřejného funkcionáře. Dále představuje mezinárodní doporučení k této problematice, zejména pak doporučení Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD). V další části práce popisuje jakým způsobem je problematika konfliktu zájmů řešena v České republice. K tomu využívá především zákon o střetu zájmů z roku 2006 a činnosti nevládní organizace Transparency International. Nakonec práce hodnotí, nakolik jsou opatření spravující konflikt zájmů v České republice v souladu s představenými doporučeními a nakolik jsou tato opatření efektivní.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses