Regulace cen roamingu - Koblihová, Veronika; Císař, Jan; Gráf, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce zkoumá problematiku regulace cen roamingových služeb. Cílem práce bylo zodpovědět otázku, zda bylo nezbytné regulovat ceny roamingu na úrovni Evropské unie a jaké má a bude mít důsledky pro jednotlivé subjekty na trhu - zejména spotřebitele, operátory, politiky a taktéž pro jednotný evropský trh. Základní hypotézou je, že regulace cen roamingových služeb vede v konečném důsledku ke snížení užitku spotřebitelů, a proto nedojde k zásadnímu zdokonalení jednotného evropského trhu. V první části práce seznamuje s dosavadním vývojem regulace roamingu a představuje pro a protiregulační argumentaci. V druhé části jsou tyto argumenty diskutovány. Z dostupných dat jsou zkoumány dopady na jednotlivé subjekty na trhu.
Vedoucí práce: Jan Císař
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses