Možnosti a limity rozvoje cestovního ruchu Mikroregionu Šumava - Západ - Hadrabová, Kateřina (2011)
Bakalářská práce se zabývá vlivem cestovního ruchu na regionální rozvoj, dále charakterizuje turistický region Šumava a především obsahuje analýzu cestovního ruchu v samotném Mikroregionu Šumava - Západ. Praktická část práce je tvořena rozhovory se dvěma starosty obcí v řešeném území, a také vyhodnocením dotazníků od návštěvníků tohoto mikroregionu. Cílem této práce je zhodnotit potenciál Mikroregionu Šumava - Západ, zejména z hlediska jeho přírodních a kulturních atraktivit oproti jiným částem Šumavy, dále posoudit aktuální zázemí pro cestovní ruch a stanovit další možnosti a limity rozvoje letního a zimního cestovního ruchu v tomto mikroregionu.