Finanční analýza podniku Budějovický Budvar, n. p. - Tomek, Jakub (2011)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví podniku Budějovický Budvar, n. p., se zaměřením na stabilitu v čase. Jelikož se jedná o jeden z posledních národních podniků v České republice, není vyloučeno, že v brzké době dojde ke změně právní formy. Tato změna může vyvolávat potřebu externích uživatelů k co nejširší analýze finančního zdraví. Práce analyzuje finanční údaje pomocí následujících finančních metod: vertikální a horizontální analýza, bilanční pravidla, poměrové ukazatele, Du Pontův pyramidální rozklad, bankrotní a bonitní modely a metoda EVA. Součástí práce je i mezipodnikové srovnání s podnikem Pivovary Staropramen, a. s.