Finanční analýza podniku Budějovický Budvar, n. p. - Tomek, Jakub; Klečka, Jiří, 1966-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví podniku Budějovický Budvar, n. p., se zaměřením na stabilitu v čase. Jelikož se jedná o jeden z posledních národních podniků v České republice, není vyloučeno, že v brzké době dojde ke změně právní formy. Tato změna může vyvolávat potřebu externích uživatelů k co nejširší analýze finančního zdraví. Práce analyzuje finanční údaje pomocí následujících finančních metod: vertikální a horizontální analýza, bilanční pravidla, poměrové ukazatele, Du Pontův pyramidální rozklad, bankrotní a bonitní modely a metoda EVA. Součástí práce je i mezipodnikové srovnání s podnikem Pivovary Staropramen, a. s.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses