Vývoj a financovanie vysokých škôl v krajinách V4 od roku 1989 do roku 2010 - Džupin, Michal; Kislingerová, Eva, 1950-; Synek, Miloslav, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Táto bakalárka práca sa zaoberá vývojom vysokoškolského vzdelania, ktorým si prešlo po spoločenských zmenách v krajinách Vyšegrádskej štvorky po roku 1989. Hlavným cieľom práce je zanalyzovať financovanie verejných vysokých škôl a poukázať na to ako vplýva podpora vzdelania na konkurencieschopnosť jednotlivých krajín. Prvá časť práce sa venuje základným charakteristikám vzdelania z pohľadu ekonomickej teórie a venuje sa prínosom, ktoré plynú z podpory vzdelania celej spoločnosti a jednotlivcom. Hlavnú časť práce tvorí vykreslenie súčasnej situácie fungovania prerozdeľovania finančných prostriedkov z verejných zdrojov v Slovenskej a Českej republike. Podrobne rozoberá metodiku rozpisu dotácií a príspevkov a spôsoby ich výpočtov. V práci sú načrtnuté možné varianty, ako sa dá pomôcť rozvoju vysokých škôl, a to v súvislosti s lepšou vzájomnou kooperáciou so súkromným sektorom.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses