Finanční analýza společnosti Madeta, a.s. - Smolíková, Petra (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení finanční stability a zdraví podniku MADETA a. s. v období let 2007 -- 2009. V úvodu jsou vytyčeny cíle práce. V teoretické a metodologické části je definován použitý pojmový aparát, co je to finanční analýza, jaké jsou její zdroje a uživatelé, jsou nastíněny použité metody výpočtů jednotlivých ukazatelů. Hlavními metodami použitými v bakalářské práci jsou techniky procentního rozboru, analýza poměrových ukazatelů a výpočet ukazatele ekonomické přidané hodnoty. Další částí je stručný popis analyzovaného podniku a výpis největších změn, které se v něm za posuzované období udály. V praktické části jsou poté uvedeny vypočtené hodnoty jednotlivých ukazatelů použitých v práci. Tyto hodnoty jsou následně okomentovány, jsou z nich vyvozeny výsledky dosažené podnikem a ty porovnány s výsledky konkurenčních podniků. V závěru práce jsou výsledky shrnuty a je zhodnoceno celkové finanční zdraví podniku.