Ocenění podniku společnosti Egmont s.r.o. - Pirochová, Dagmar; Mařík, Miloš, 1947-; Goldscheidová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem této diplomové práce je ocenění nakladatelství Egmont s.r.o. za účelem nalezení tržní hodnoty k rozhodnému datu 31. 12. 2009. Ocenění je provedeno primárně výnosovým způsobem pomocí metody DCF Entity. Jako podpůrný způsob ocenění je zvolena metoda tržního porovnání ve formě metody srovnatelných podniků. Jednotlivé kapitoly práce obsahují strategickou analýzu podniku, kde se zkoumá vývoj relevantního trhu a konkurenční síla oceňovaného podniku, a dále poté finanční analýzu, která obsahuje analýzu třech hlavních finančních výkazů, výpočet základních poměrových ukazatelů a zhodnocení pomocí bonitních a bankrotních modelů. Poté následuje kapitola s generátory hodnoty a sestaveným finančním plánem. Na závěr je podnik oceněn pomocí metody diskontovaných peněžních toků za zvolených parametrů včetně použité diskontní míry a pomocí metody srovnatelných podniků. Výsledný výrok o hodnotě podniku může být určen pro nejširší investorskou veřejnost.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses