Zhodnocení a doporučení přeměny města Benešov z hlediska urbanistického, ekonomického a estetického - Havlíčková, Olga (2011)
Bakalářská práce s názvem "Zhodnocení a doporučení přeměny města Benešov z hlediska urbanistického, ekonomického a estetického" se zabývá problematikou územního plánování ve vztahu k estetickým a kulturním hodnotám prostoru. Celkový pohled na problematiku kultury v urbánním prostředí je doplněn také jejími ekonomickými aspekty. Praktická část práce se zaměřuje na středočeské město Benešov, představuje čtenáři vybrané urbanistické problémy, se kterými se město potýká a věnuje se také jeho estetickým a kulturním hodnotám. Na základě provedeného dotazníkového šetření se snaží vytyčit hlavní problematické oblasti vztahující se k dané problematice a navrhnout přijatelná řešení.