Komparace relativních nákladů městské hromadné dopravy vybraných krajských měst - Žabka, Vojtěch (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá náklady městské hromadné dopravy u vybraných krajských měst České republiky. Zkoumá pomocí statistického modelování a komparace, zda existuje závislost mezi velikostí města dle počtu obyvatel a náklady na jednoho obyvatele města. Dalším zkoumaným ukazatelem jsou náklady na jednoho přepraveného a jejich závislost na velikosti města, opět dle počtu obyvatel. Náklady jsou v práci členěny na investiční a provozní, zkoumány byly za období let 2003 až 2009.