Daňové aspekty vybrané firmy - Šašková, Lenka (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou mého vybraného podniku z hlediska daní. Daňová povinnost je sledována v období 2007-2009. První část obsahuje základní charakteristiku podniku, jeho činnost, vývoj zisku, tržeb, ale i finanční analýzu, která je důležitá pro posouzení zdraví podniku. Druhá část je zaměřena na daňovou povinnost společnosti. V této části jsou jednotlivé daně nejprve popsány a jejich výše je porovnána ve sledovaném období. Třetí část navazuje na část druhou. Zaměřena je na daňovou optimalizaci vybraných problémů vycházejících z druhé kapitoly.