Analýza vykazování leasingů podle IFRS - Martiník, Karel (2011)
Disertační práce obsahuje pohled na aktuální problematiku leasingu z pozice nájemce a pronajímatele v podmínkách Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (dále jen "IFRS"). Součástí této práce je rovněž projekt konvergence. Tato práce analyzuje současný stav leasingů, zamýšlejí se nad možným kreativním účetnictvím, jsou zde zdůrazněny nedostatky současného modelu a navrhována alternativní řešení, a to z pozice nájemce i pronajímatele.