Umění a sociální integrace - Kučerová, Michaela (2011)
Předmětem práce je společenský přínos uměleckých participačních projektů. Konkrétně práce pojednává o projektech pracujících s dětmi a mladými lidmi pocházejícímí ze sociálně vyloučeného prostředí. První část je zaměřena na podoby sociálního vyloučení roli umění ve výchově a vzdělávání mladých lidí. Druhá část se věnuje přínosům a dopadům konkrétních uměleckých particpačních projektu, jejich managementu a evaluace.