Finanční analýza hokejového klubu - Kalkantová, Adéla (2011)
Cílem této bakalářské práce je finanční analýza extraligového hokejového klubu HC Sparta Praha a.s. . Teoretická část se věnuje předmětu finanční analýzy, uživatelům finanční analýzy, zdrojům infomací, metodám používaným při zpracování finanční analýzy a aspektům sportovního odvětví. Praktická část aplikuje metody z teoretické části na konkrétní hodnoty a výsledky jsou porovnány s celým odvětvím a extraligovým hokejovým klubem HC MOELLER Pardubice. Odlišnosti podnikání ve sportu se odráží ve výsledcích. Tato práce by měla zhodnotit hospodaření tohoto klubu a objasnit příčiny zadlužování českých klubů.