Dostupnost zdravotnické péče v Ústeckém kraji (se zaměřením na okres Louny) - Helšusová, Alžběta; Kouřilová, Jana, 1960-; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na ekonomiku zdraví. Zabývá se především ekonomickými faktory, které jsou určeny dostupností zdravotnické péče. Cílem bakalářské práce je zhodnotit dostupnost zdravotnické péče v Ústeckém kraji, především v okrese Louny. Tohoto cíle bylo dosaženo zpracováním dat poskytnutých Českým statistickým úřadem a Zdravotnickou ročenkou Ústeckého kraje. V práci byly použity metody statistické analýzy a komparace. V porovnání s dostupností zdravotnické péče v České republice je sitace v Ústeckém kraji nevyhovující. Na jednoho lékaře připadá nadprůměrné množství obyvatel. Po zrušení nemocnice sv. Alžběty v Lounech je dostupnost zdravotnické péče v okrese jedna z nejhorších v České republice.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses