Finanční analýza IBM - Procházka, Luboš; Marek, Petr; Makovec, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Smyslem bakalářské práce na téma "Finanční analýza IBM" je provést analýzu finanční situace korporace IBM a také její dceřiné společnosti IBM Česká republika, s.r.o. s postupným hledáním odpovědi na otázku, jakým podílem se tato dcera podílí na finančních výsledcích své matky. Struktura práce má logický sled. Po úvodním slovu následuje část, ve které je definována finanční analýza, její smysl a užitek, ale především je vymezena vybraná metodika. Druhá část začíná představením obou podniků a dále se již jedná o samotnou finanční analýzu vycházející z postupu určeného v první části, přičemž nosnými nástroji jsou analýza účetních výkazů, šetření skrz poměrové ukazatele a komplexní hodnocení zvolenými modely. Závěr pak shrnuje výsledky šetření a odpovídá na vznesené otázky v úvodu.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses