FINANČNÍ ANALÝZA KONKURENČNÍCH PODNIKŮ 4EVER, S.R.O. A MERIDA CZECH, S.R.O - Smejkal, Petr (2011)
Tématem bakalářské práce je finanční analýza, přičemž subjekty analýzy jsou dva srovnatelné podniky, které si konkurují na stejném trhu. Jejich strategie je však rozdílná, jeden je podnik výrobní a druhý čistě obchodní. Cílem práce je tedy postihnout shodné i rozdílné stránky obou podniků a na základě analýzy rentability rozhodnout, který z podniků je výkonnější z pohledu vlastníků.