Finanční analýza společnosti Veba, textilní závody a.s.. - Zimová, Veronika (2011)
Bakalářské práce se zabývá finančním zdravím podniku Veba, textilní závody a.s. za roky 2005 až 2009. Cílem práce je pomocí metod finanční analýzy vyhodnotit finanční situaci podniku z pohledu externího uživatele. Použitými nástroji jsou horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, bilančních pravidel, čistého pracovního kapitálu, ekonomické přidané hodnoty a modely predikce finanční tísně.