Kdo předpovídal finanční krizi 2007 - 2009 - Vyskočilová, Tereza; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá americkou hypoteční a následnou finanční krizí z let 2007-2009. Cílem této práce je analyzovat a nezaujatě vysvětlit příčiny této krize a zjistit, proč nebyly rozpoznány včas. Respektive proč před krizí varovalo jen velmi málo odborníků, zatímco většina hrozbu krize kategoricky odmítala. Teoretická část se věnuje vymezení finančních krizí, jejich typologií a predikčními metodami. Praktická část analyzuje příčiny a důsledky krize a vysvětluje, jak se hypoteční krize přelila do finančního sektoru a dále do reálné ekonomiky. Praktická část je také věnována otázce, proč jen málo odborníků bylo schopno finanční krizi predikovat.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses