Analýzy investičních pobídek v České republice - Schmied, Petr; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V poslední době, kdy mnoho států zasáhla silná hospodářská recese, zněly z úst vládních představitelů slova o potřebě zahraničních investic pro naši ekonomiku. Investice představují základní kámen fungování moderního národního hospodářství. Proto se jednotlivé státy snaží nejrůznějšími pobídkami přilákat co nejvíce investorů. Cílem práce je odhalit, zda tyto pobídky představují efektivní řešení získávání investic. Na toto téma vzniklo několik renomovaných analýz. Porovnáním závěrů dvou analýz, které přinášejí odlišné výsledky, zjistíme, zda by se měl tento systém i nadále využívat. Zároveň je v závěru této práci nastíněn realistický model, který by mohl určit, jaké fiskální dopady investiční pobídky skutečně přinášejí.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses