Analýza trhu práce na Svitavsku - Šmerdová, Martina; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce popisuje vývoj nezaměstnanosti v okrese Svitavy, neboť je Svitavsko oblast s nejvyšší mírou nezaměstnanosti v Pardubickém kraji a i v celorepublikovém měřítku je na nižších příčkách. Práce se nejprve zaměřuje na dlouhodobou nezaměstnanost, protože dlouhodobě nezaměstnaní jsou jednou z nejvíce ohrožených skupin na trhu práce. Popisuje jejich vzdělanostní strukturu a podíl žen. V další části se práce zaměřuje na to, jak tuto nezaměstnanost řešit a popisuje aktivní politiku zaměstnanosti na Svitavsku, jejíž efektivnost následně porovnává s okresy Pardubického kraje -- Chrudimskem a Ústeckoorlickem. V závěru práce je pomocí dotazníkového šetření zjišťována spokojenost zaměstnavatelů s nabídkou trhu práce, jejich účast na aktivní politice zaměstnanosti a na základě získaných dat vyvozena krátkodobá predikce budoucího vývoje
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses