Mateřská a rodičovská dovolená – analýza pobídek pro různé sociální skupiny - Vaněčková, Lucie; Běláčková, Vendula, 1982-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá analýzou mateřské a rodičovské dovolené, přesněji tedy analýzou peněžité pomoci v mateřství a rodičovským příspěvkem. Jejím cílem je zjistit, pro jakou sociální skupinu jsou mateřská dovolená, rodičovská dovolená a dávky související s narozením dítěte nejvýhodnější v poměru k příjmům. V teoretické části práce sumarizuje kompletní přehled informací týkající se sociální problematiky narození dítěte. Je zde popisován historický vývoj jak ve světě, tak v České republice. Dále jsou zde rozebrány jednotlivé státní pobídky a jejich změny v minulých letech. Analytická část se zaměřuje na konkrétní výpočty a porovnání jednotlivých pobídek mezi sociálními skupinami.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses