Jsou zemědělské subvence poskytované v rámci Společné zemědělské politiky EU efektivní? Případová studie ZD Kosova Hora - Vránová, Gabriela; Dočkal, Dalibor; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tématem této bakalářské práce jsou subvence poskytované zemědělským podnikům v rámci Společné zemědělské politiky Evropské unie (dále SZP) a posouzení jejich ekonomické efektivnosti. Cílem práce je analyzovat tuto problematiku od počátku SZP až po dobu současnou. Teoretická část se detailně zabývá analýzou efektivnosti poskytování subvencí v sektoru zemědělství. V rámci této části je poukázáno na jednotlivá opatření Evropské unie, která byla a jsou určena zemědělským podnikům. Praktická část práce je případovou studií popisující situaci konkrétního zemědělského podniku, který využívá dotační politiku EU. Pomocí skutečných údajů o čerpaných dotacích a Cost Benefit Analýzy vybraných projektů případová studie shrnuje a zvažuje klady i zápory fungování moderního zemědělského družstva v rámci Společné zemědělské politiky EU.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses