Obnovitelné energetické zdroje, stav a perspektivy v ČR - Machulda, Petr; Dočkal, Dalibor; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce je zaměřena na zkoumání problematiky obnovitelných energetických zdrojů, jejich současného stavu a možného budoucího vývoje, hlavně pak na problematiku fotovoltaických elektráren. První dvě kapitoly práce se zaměřují na legislativu, která upravuje podmínky podnikání v oborech OZE, na důvody podpory OZE a na ekonomickou teorii státních zásahů a zájmových skupin. Kapitoly tři a čtyři jsou zaměřeny na subjekty na trhu s elektřinou v ČR a na nástroje podpory OZE. V páté kapitole analyzují současný stav OZE v ČR a minulý vývoj v této oblasti. Jejich podíly na trhu, vyuţití stávajících kapacit a moţný budoucí vývoj v těchto odvětvích. V poslední šesté kapitole, si práce klade za cíl zjistit, co vedlo k současné situaci v oblasti solární energie, jaký je stávající stav v této oblasti, jaký je vliv tohoto stavu na ekonomiku a jaké jsou moţnosti řešení stávající situace. V závěru shrnuji poznatky, ke kterým jsem v práci dospěl.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses