Dopady vybudování mezinárodního Letiště Vodochody na ceny nemovitostí v obci Bašť - Hrabánková, Tereza (2011)
Předmětem bakalářské práce je odhadnout dopady vybudování mezinárodního letiště Vodochody na ceny nemovitostí v obci Bašť. Cílem práce je předpovědět, jak se změní ceny nemovitostí po uvedení letiště do provozu. Teoretická část je věnována problematice externalit spojených s letištěm a jejich možná řešení. Zaměřím se také na metodu hedonické ceny, metodu benefit transfer a význam Noise Depreciation Indexu. Hlavním přínosem této práce bude odhadnutí pravděpodobného poklesu cen nemovitostí v obci Bašť.