Brownfields v ČR, možnosti využití brownfields na praktickém příkladě v definované oblasti Praha - Podhradská, Markéta; Dočkal, Dalibor; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem této bakalářské práce je nastínit, a na úspěšných příkladech revitalizace názorně ukázat, možnosti využití brownfields v lokalitě Praha. Teoretická část obecně charakterizuje problematiku opuštěných území. V praktické části se dále definují negativa, které tyto pozemky působí svému okolí, uvádí se zde popis procesu revitalizace a jeho možné komplikace, instituce řešící tuto tématiku v ČR, možnosti financování projektů a další pojmy související s deprimovaným územím. Další část práce se zabývá analýzou výskytu pozemků brownfields v České republice a v hlavním městě Praze. V poslední části jsou zmíněny a porovnány dva praktické příklady využití brownfields v hl. m. Praze. Porovnávána je zejména atraktivnost lokality, způsob financování, velikost investice, doba procesu revitalizace a velikost konverze objektů.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses