Finanční analýza a vliv veřejných zakázek na hospodaření SIGNALBAU a.s. - Píchalová, Nikol; Dufková, Eva; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou a vlivem veřejných zakázek na hospodaření SIGNALBAU, a. s., v období mezi od 1. 7. 2004 - 30. 6. 2010. Firma se pohybuje v oboru stavebnictví a zaměřuje se na výstavbu a opravy zabezpečovací techniky železnic nejen České republice. První část práce je metodická a obsahuje obecné vymezení pojmu finanční analýza, zdroje, ze kterých jsou čerpána data, a základní ukazatele nutné pro samotnou analýzu. Dále pak jsou zde vymezeny základní pojmy týkající se problematiky veřejných zakázek. V části druhé je provedena finanční analýza společnosti SIGNALBAU, a. s. Některé ukazatele jsou porovnávány s konkurenční firmou Trakce, a. s. Závěr práce je věnován vlivu veřejných zakázek na hospodaření společnosti a rozboru struktury obchodních partnerů.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses