Daňové aspekty bankovní činnosti - Doležel, Tomáš (2011)
Práce je zaměřena na problematiku týkající se zdanění bankovní činnosti v širším kontextu. V první části je věnován prostor vybraným ustanovením zákona o daních z příjmu, včetně daňové analýzy derivátů. Následující část obsahuje rozbor bankovní činnosti z pohledu daně z přidané hodnoty. V poslední části je podrobně analyzována nově připravovaná bankovní daň. Cílem práce je seznámit čtenáře s nejdůležitějšími ustanoveními vybraných daňových zákonů a přiblížit jejich aplikaci na konkrétních příkladech.